Bekkenklachten

Bekkenklachten kunnen ontstaan door een zwangerschap of bevalling maar er zijn ook andere oorzaken zoals hypermobiliteits-syndroom, een trauma, langdurig ongunstige belasting van het lichaam en verminderde veerkracht van het weefsel door ouderdom.

De klachten zijn onder te verdelen in 3 categorieën:

Bekkeninstabiliteit (te veel beweeglijkheid in de bekkengewrichten)
Bekkenblokkade (bekkengewrichten zitten vast)
Incontinentie / Bekkenbodemdysfunctie (urineverlies)

In geval van ernstige bekkenverwringing of bekkenblokkade werken we samen met de manueel therapeuten Rob Klumper (in onze praktijk) en Anne Knol (fysiotherapie Admiraal de Ruijter).

Zwangerschap

Voor de begeleiding tijdens en na de zwangerschap werken we met het behandelprogramma ‘Zwanger Totaal’. Uitgebreide informatie hierover vind je op www.zwangertotaal.nl

Het beweegprogramma tijdens de zwangerschap

Een zwangerschapscursus is bedoeld om je te helpen vol zelfvertrouwen naar de bevalling en de periode daarna toe te leven. Er wordt aandacht besteed aan houdingscorrectie, ontspanning, ademhaling, voorbereiding op de bevalling en voorkoming van klachten. De cursus bestaat uit 8 lessen van een uur.

Zwanger Totaal tijdens de zwangerschap wordt gegeven op:
Elke woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur.

Het beweegprogramma na de bevalling

In de opbouwende training na de bevalling wordt gewerkt aan kracht, coördinatie en stabiliteit rond het bekken. Er is veel aandacht voor bekkenbodemtraining en er wordt elke les gewerkt aan houdingscorrectie en hoe deze toe te passen bij dagelijkse handelingen. De cursus bestaat uit 6 lessen van een uur.

Zwanger Totaal na de bevalling wordt gegeven op:
Elke dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.
Elke woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Opgave voor beide cursussen

Via de website www.zwangertotaal.nl of mailen naar hanna.onatli@otmbl.nl